Træt af lidt for kække mænds øllede tilnærmelser og hede tilbud i nattelivet? Træt af sure kvinder på café en lørdag aften, som ALDELES ikke vil tale med nogen? Så overvej at tage på Abundance Club i Odense.

Her i oktober 2014 er det et ret nyt koncept på Buchwaldsgade, der går ud på at tilbyde danselystne mennesker i alle aldre en mulighed for at mødes, deltage i danseworkshops og generelt danse numsen ud af trompetbukserne. Uden pinlige branderter og bræk ned ad kalvekrøsen. Alt sammen i en rar og festlig stemning, hvor man ikke behøver at se ud på en bestemt måde for at være med. Man behøver ikke have en bestemt alder eller være god til at danse eller være tjekket, man skal blot kunne lide at danse. Denne oktoberaften var bygget op med en danseworkshop til at begynde med, dernæst fri dans med DJ. Ud på aftenen åbnede et chill out område, hvor man kunne sidde og tørre sveden af panden over en kop the eller vand. Senere gik en ung sangerinde, Sanah May Lindblå, på scenen og spillede nogle stille sange, inden fanden igen blev sluppet løs i Laksegade med mere fri dans og DJs.

Jeg danser ikke selv – verden er ganske enkelt ikke klar til at se mig bevæge min legomand-krop til rytmisk musik. Men min gode veninde, Susan, etablerede en kontakt til Abundance’s leder, Steen Ørting, for at jeg kunne komme forbi og knipse lidt billeder. Og jeg er altid frisk på at opleve noget nyt og lege med fotografiets udtryksformer.

Steen er en flink mand, og jeg kunne bare komme og skyde løs. Naturligvis med respekt for folks eventuelle ønske om ikke at blive foreviget af mit kamera. Det viste sig, at ingen tog sig det fjerneste af min linse. Eller også opdagede jeg det ikke, fordi jeg kun så glade mennesker omkring mig. Det var en virkelig fed lørdag aften. Egentlig skulle jeg kun have været der en time til halvanden. Sådan lige for at fotografere lidt af danseworkshoppen tidligt på aftenen, som James Sampson stod for.

 

James Sampson i Abundance Club Odense

James Sampson instruerer danseworkshop

 

 

Men da det først gik løs, gik jeg komplet amokka med at lave nogle kreative skud af de dansende. Hvad synes du….. se lige her…. Del gerne hele dette blogindlæg. Der er en knap forneden på siden, du kan bruge. Men hvis du vil bruge eller kopiere billederne, så kontakt mig lige først, så er du en stjerne 🙂

 

[metaslider id=639]

 

Teknikken bag billederne hedder second curtain flash. Kort fortalt går det ud på at lave en lang eksponering på 1-4 sekunder, hvor flashen fyrer hele butikken af, lige før lukkeren smækker i og fryser bevægelsen lige i dette endelige splitsekund. Ulempen er, at man trykker på knappen lang tid før, motivet er på plads – hvis det kommer på plads. Hvem ved, hvordan en danser har bevæget sig på hele 4 sekunder? Så held spiller en stor rolle, når man bruger den metode. Og en ting, jeg lærte: Vælg nogle gode “ofre” og hæng over dem – ikke noget med at shoppe rundt mellem folk, der danser. På en måde blev jeg en danser med mit kamera, og jeg fandt hurtigt frem til, hvem der gør sig bedst på netop denne type fotos. Og så holdt jeg bare fast i kameradansen med netop disse festdeltagere.

Fordelen er ved metoden? …. Ja, se på billederne i billedkarrusellen her ovenfor. DET er fordelen. Jeg elsker den effekt, selvom den er tilfældig og kræver utroligt mange skud. Og jeg havde min helt egen fest med at lave dem.

 

Sanah May Lindblå toxic Abundance Club Odense

Sanah May Lindblå spiller Britney Spears klassikeren ‘Toxic’

 

 

I forbindelse med livemusikken, blev der lige tid til, at man kunne ligge lidt og bare nyde lyden uden at skulle bevæge sig. Sanah May Lindblå spillede til min store overraskelse blandt andet en coverversion af en af Britney Spears’ kendteste sange, ‘Toxic’. Lindblå valgte dog at sætte sangen meget langt ned i tempo og give den lidt sjæl tilbage.

 

Abundance Club Odense

Afslutning og hvile

 

 

Og jeg …. Jeg glæder mig allerede til det næste skøre, sprællevende fotoprojekt, fremtiden måtte bringe!