To be someone … must be a wonderful thing!

Paul Weller

 

Om Light Leaks lightleaks Martin D. Knudsen

Yours truly, Martin D. Knudsen, fotograferet ved Pantheon i Rom

 

Hej, jeg hedder Martin D. Knudsen og bor i Odense. Jeg er uddannet i filosofi med speciale i æstetik. Lightleaks har to formål: dels at være en shop, hvor du kan købe min fotokunst. Dels at være portfolio.

Lightleaks er egentlig noget, man ikke ønsker. Noget ikke-perfekt.

“Light leaks” betyder “lysindfald”. Det vil sige uønsket lys, der trænger ind i kameraet fra en dårlig sammenføjning. Men jeg har det sådan, at det glatte og perfekte er pænt – men det har også noget køligt over sig.  Jeg prøver derfor ofte i mine udtryksmæssigt mest eksperimenterende fotos at tilføje billederne noget slidt og nostalgisk. De fotografer, jeg sætter mest pris på, tilhører også en fjern fortid – eller de hører nutiden til og formår at skabe fotografier med et melankolsk udtryk af en tabt tid. Mange af mine fotos er fra Kerteminde, hvor jeg er født og opvokset, og fra den smukke natur omkring byen.

Min profil på Visit Kertemindes hjemmeside for lokale kunstnere

Hvorfor laver jeg fotokunst og fotografier?

Fotografi handler for mig om at fange det forgængelige, et øjeblik, der ikke vender tilbage. Det i sig selv danner grobund for nostalgi og melankoli, for evigt ejes jo kun det tabte med Henrik Ibsens ord.

 

Jeg håber, du vil nyde mine fotos. Hvis du gør det, og du vil give lidt feedback, så tøv ikke med at finde mig via de sociale ikoner her foroven på siden – eller send mig en besked via kontaktformularen. Jeg er altid interesseret i at modtage ideer, tanker og forslag til projekter eller opgaver.

Enjoy!